COC zoekt zangtalent voor eigen Songfestival

PROVINCIE UTRECHT - Belangenorganisatie COC Nederland is op zoek naar het beste zangtalent uit de regio Utrecht. De kandidaat moet uiteindelijk Midden-Nederland vertegenwoordigen tijdens het landelijke COC Songfestival in november.
"Het COC Songfestival is een variant op de gewone versie. De liedjes van het Songfestival hebben allemaal een roze thema dat linkt aan de LHBT-gemeenschap", vertelt vice-voorzitter Simon Timmerman van COC Midden-Nederland. "Veel liedjes gaan over een jongen die op een meisje verliefd is of andersom, maar wij proberen daar wat varianten op te zoeken."
De muziekwedstrijd wordt sinds 1994 georganiseerd toen Nederland een jaar niet mee mocht doen met het Eurovisie Songfestival. "Toen hebben ze in Limburg bedacht: als we niet mee mogen doen, dan moeten we zelf iets organiseren."
Vorig jaar won Midden-Nederland de wedstrijd en daarom ligt de organisatie dit jaar in handen van onze regio. "Wij gaan het organiseren in het ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht. Toen we wonnen ben ik direct op zoek gegaan naar een geschikte locatie en uiteindelijk kwam ik terecht bij dit onontdekte pareltje", aldus Timmerman.
Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 september per e-mail opgeven via cocsongfestival2016@cocmiddennederland.nl.

Simon Timmerman over het COC Songfestival

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.