Raarste verkeerslichten: aflevering 5 - Utrecht

UTRECHT - Enkele weken geleden deed RTV Utrecht een oproep voor het gekste verkeerslicht van de provincie. We kregen tientallen suggesties binnen en hebben er vijf geselecteerd. Deze week laten we iedere dag een van de verkeerslichten zien en u mag uw stem uitbrengen!
In de laatste aflevering van de serie over merkwaardige verkeerslichten gaat het over de verkeerssituatie op het Ledig Erf in Utrecht. Er is te weinig plek voor het rode stoplicht, waardoor fietsers zich overal opstellen, ook op plekken waar dat niet de bedoeling is.
"Als het groen wordt, rijdt iedereen snel door, maar ook vanuit plekken die daar eigenlijk niet voor bedoeld zijn, waardoor fietsers van de andere kanten in de problemen komen, want alle fietsverkeerslichten staan hier tegelijk op groen", zegt Jacomine Nortier van Fietsers in Utrecht.

OPLOSSING

De situatie leidt volgens Nortier soms tot botsingen. "De gemeente luistert en zegt dat ze de opstelruimte gaan vergroten zodra het plein klaar is. Het plein is klaar, maar de opstelruimte is nog niet vergroot.
De verkeerslichten zijn ook een tijd vaker op groen gegaan. "Dat heeft prima geholpen, maar dat is weer teruggedraaid omdat buschauffeurs klaagden. De stoplichten gaan pas weer vaker op groen als de Uithoflijn klaar is en dat is pas over twee jaar."

STEMMEN

Vindt u dat de verkeerslichten op het Ledig Erf in Utrecht moeten worden verkozen tot gekste van de provincie? Breng dan uw stem uit op onze Facebook-pagina. U doet dat door
te liken. Het stoplicht dat aan het eind van de week de meeste stemmen heeft, wint de verkiezing.

ANDERE VERKEERSLICHTEN

Maandag besteedden we aandacht aan een kruising in Zeist waar weggebruikers heel lang voor rood moeten wachten. Door
te liken brengt u uw stem uit voor Zeist.
Dinsdag waren we bij een onzichtbaar verkeerslicht in Driebergen. Stemmen op dat licht doet u door dit Facebook-bericht te liken.
Woensdag waren we in Amersfoort, waar een gevaarlijk verkeerslicht is voor blinden. Stemmen kan hier.
Donderdag bezocht RTV Utrecht Maarssenbroek. Daar staan de verkeerslichten vaak onnodig op rood en bewoners hebben liever rotondes. Stemmen op deze verkeerssituatie doet u door dit bericht op Facebook te liken.

Veel te weinig ruimte voor wachtende fietser op Ledig Erf.
Verslaggever Marc van Rossum du Chattel stapt in de auto bij Kevin, die zich ergert aan de verkeerslichten.
Een gevaarlijk stoplicht voor blinden in Amersfoort.
Dinsdag waren we bij een bijna onzichtbaar verkeerslicht in Driebergen.
Maandag trapten we de verkeerslichtenserie af in Zeist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.