GroenLinks Utrecht hoopt op vervolg 'leefstraat'

UTRECHT - GroenLinks Utrecht hoopt dat het project 'leefstraat' gaat leiden tot structureel minder auto's in de wijken. Het experiment van de partij maakt het voor buurtbewoners mogelijk om hun eigen straat in te richten.
Voor de proef krijgen buurtbewoners materiaal van de gemeente, de stad zorgt eventueel voor omleidingen. De proef is vrijdagochtend van start gegaan en duurt tot 4 september.
"Het is natuurlijk mogelijk dat bewoners structureel gaan nadenken over de verkeerssituatie in hun straat: misschien wil ik wat minder met de auto en misschien willen we wat minder parkeerplaatsen voor structureel meer ruimte in de straat. Dit past ook bij de filosofie om de stad samen met bewoners te maken", aldus raadslid Thijs Weistra van GroenLinks.
Als experiment mogen bewoners van de Duifstraat in de Utrechtse Vogelenbuurt deze zomer aan de slag met hun straat. Zo zijn er minder auto's, liggen er grasmatten en is er daardoor meer ruimte voor speeltoestellen en zitjes. GroenLinks hoopt dat het project een vervolg krijgt.
De Duifstraat blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Automobilisten kunnen verderop parkeren. Bewoners van twee andere Utrechtse straten hebben ook plannen voor een leefstraat.

Raadslid Thijs Weistra (GL) over de 'leefstraat'
"Project past bij filosofie om de stad met bewoners te maken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.