RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie slaat alarm over 'rood kruis-hufters'

-

De politie Stichtse Vecht heeft er zijn buik vol van: automobilisten die doorrijden als er een bord met een rood kruis boven de weg is geplaatst na een ongeluk. Vrijdagavond was het op de A2 bij Maarssen weer zo ver.

"Helaas hebben wij weer veel bekeuringen moeten schrijven. Mensen rijden tot het laatste moment door, tot vlak voor de afzetting van het ongeval. Dit levert levensgevaarlijke situaties op", schrijft de politie Stichtse Vecht op zijn Facebookpagina.

De politie doet een dringende oproep om de aanwijzingen boven de snelwegen op te volgen, "in verband met onze veiligheid, de veiligheid van de hulpdiensten, slachtoffers en andere betrokkenen".


STRAFBAAR

Weggebruikers die een rood kruis boven de snelweg negeren, worden sinds 1 januari 2015 strenger bestraft. Ze kunnen nu zelfs voor de rechter worden gedaagd. Het negeren van een rood kruis is aangemerkt als 'huftergedrag' en een dergelijk feit wordt via het strafrecht afgehandeld.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -