RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minuut stilte voor slachtoffers MH17

PROVINCIE UTRECHT -

In Vijfhuizen zijn de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 herdacht. De namen van alle 298 slachtoffers werden opgelezen en er was een minuut stilte rond het tijdstip dat in 2014 het radiocontact met de Boeing 777 van Malaysia Airlines verloren ging boven Oost-OekraÔne.

Evert van Zijtveld uit Vleuten van Stichting Vliegramp MH17 zei aan het begin van de herdenking dat de bijeenkomst een gevoel van saamhorigheid geeft. Ook zei hij dat twee slachtoffers niet zijn teruggevonden en dat dit zwaar is voor de familie.

Tijdens het oplezen van de namen van de slachtoffers kwamen bij nabestaanden emoties los. Dat gebeurde ook bij het tonen van foto's van de inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines die op 17 juli 2014 boven Oost-OekraÔne werd neergeschoten.

De herdenking was vorig jaar in Nieuwegein, dit jaar werd gekozen voor Vijfhuizen vlakbij de plek waar nabestaanden in 2017 het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers willen onthullen. Premier Mark Rutte woonde de herdenkingsceremonie bij.


ONDERZOEK

Precies twee jaar na de ramp is er voor de nabestaanden nog veel onzekerheid. De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde vorig jaar dat het toestel is neergeschoten met een Buk-raket. Het strafrechtelijk onderzoek naar wie daar verantwoordelijk voor was, loopt nog altijd. Naar verwachting komen na de zomer de eerste resultaten naar buiten.

Bij de ramp met vlucht MH17 kwamen alle mensen aan boord om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Onder de slachtoffers waren veel inwoners van de provincie Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -