"Utrecht doet niets aan overlast op het water"

UTRECHT - Utrecht doet niets om de overlast op het water aan te pakken. Dat zeggen bewoners in de binnenstad en recreatieondernemers in een reactie op het plan om het vergunningensysteem voor boten aan te scherpen.
De gemeente vindt het te druk op de Utrechtse grachten en wil een betere balans tussen de belangen van bewoners, ondernemers en toeristen. Het plan heeft met name gevolgen voor de rondvaartboten die in de toekomst geen vergunning meer krijgen voor onbepaalde tijd.

HANDHAVING

Rob Veldt kocht drie jaar geleden voor veel geld een vergunning om met schone, elektrische boten te gaan varen over de grachten. "Daar stond bepaalde exclusiviteit tegenover, maar dat wordt niet gehandhaafd door de gemeente. Er is nog steeds veel illegale verhuur, daar komt ook een groot deel van de overlast vandaan."
Ook Wijkraad Binnenstad is niet blij met de situatie op het water. "Het is af en toe heel erg druk op de gracht. Dan zitten waterfietsen, kano's en plezierjachten elkaar vreselijk in de weg. Een ander probleem is dat bepaalde groepen mensen nogal voor overlast kunnen zorgen", zegt Ben Nijssen. Ook hij vindt dat er niet wordt gehandhaafd.
De Utrechtse gemeenteraad beslist na de zomervakantie over de plannen.

Boten, waterfietsen en kano's Utrecht zitten elkaar in de weg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.