RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zeist heeft raarste verkeerslicht in regio

1/5
ZEIST - Zeist heeft het raarste verkeerslicht van de provincie Utrecht. Het stoplicht staat in het centrum waar de Antonlaan, de Steynlaan en de Korte Steynlaan samenkomen. De verkeerssituatie kreeg de meeste stemmen.

Enkele weken geleden deed RTV Utrecht een oproep voor het gekste verkeerslicht van de provincie. We kregen tientallen suggesties binnen en selecteerden er vijf. Vorige week kwamen die een voor een aan bod.


WACHTTIJDEN

In Zeist ergeren weggebruikers zich groen en geel aan de lange wachttijden op het drukke kruispunt. "Je moet hier echt belachelijk lang wachten, niet te geloven", reageerde automobilist Eric Buisman vorige week.

Bij RTV Utrecht kwamen meerdere mails binnen over deze kruising. De verkeerslichten zijn zo afgesteld dat bussen bijna niet hoeven te wachten. Als er geen bussen zijn, mag steeds maar een van de vier wegen rijden. "Als je pech hebt en je staat laatste in de rij, dan moet je twee Ó drie cyclussen wachten. Dat duurt wel een paar minuten."


GENOMINEERDEN

Ook in andere gemeenten ergeren weggebruikers zich aan bepaalde verkeerssituaties. In Driebergen is een verkeerslicht voor fietsers bijna volledig onzichtbaar omdat er een boom voor staat.

Op de Stadsring in Amersfoort is iets geks aan de hand: de ratel van verkeerslichten die aan blinde voetgangers aangeeft of ze mogen oversteken, komt niet overeen met de kleur van het stoplicht.

Automobilisten in Maarssenbroek zijn niet te spreken over de afstelling van de verkeerslichten. Maar met name het verkeerslicht op de Burgemeester Waverijnweg met de Vogelweg wordt als zinloos ervaren omdat er geen kruisend verkeer is.

Afgelopen vrijdag besloot RTV Utrecht de reeks met de verkeerssituatie op het Ledig Erf in Utrecht. Voor fietsers is daar veel te weinig ruimte als zij moeten wachten op het verkeerslicht.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht