Honderdste Vierdaagse van start

NIJMEGEN - Dinsdag is de honderdste editie van de Vierdaagse in Nijmegen gestart. 50.000 deelnemers wandelen vier dagen lang door de Betuwe en het Gelderse dorp Elst. Er doen veel regiogenoten mee aan het wandelevenement, waaronder ook RTV Utrecht-verslaggever Marco Geijtenbeek.
De route passeert Huissen, Arnhem en de dijk tussen Oosterhout en Lent, waarna de wandelaars over de Waalbrug terug in Nijmegen keren, op de start- en finishlocatie de Wedren.

KOFFIE

Om 04.00 uur startten de deelnemers die lange route van 55 kilometer lopen, die speciaal voor deze jubileumeditie is toegevoegd. Marco Geijtenbeek is daar een van. Hij liet vanochtend al vroeg op Twitter weten dat hij er zin in had. "Daar issie weer, het hemelse bakje koffie. En daar gaan we, 55 kilometer de pas erin!"
Tot 08.00 uur starten de anderen wandelaars, die 30, 40 of 50 kilometer lopen.

ZONNIG

Zo'n zevenhonderd vrijwilligers van het Rode Kruis staan dit jaar klaar om de wandelaars bij te staan bij blaren en andere fysieke ongemakken. Dinsdag wordt het een zonnige dag met temperaturen die op kunnen lopen tot 30 graden.
"Door de warmte heb ik natuurlijk wel iets minder goed geslapen, maar het is tot nu toe goed te doen. Je moet genoeg eten en drinken. Maar hoe vroeger je begint hoe minder last je van de warmte hebt", zegt Geijtenbeek.
Op de laatste dag, vrijdag, bezoekt de koning de Vierdaagse.

Verslaggever Marco Geijtenbeek: "Het is goed te doen."
Regiogenoten klaar voor Vierdaagse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.