Run op kaartjes Utrechtse bouwdorpen

PROVINCIE UTRECHT - De jaarlijkse bouwdorpen in onze provincie zijn ook deze zomer ongekend populair. De kaartjes in de voorverkoop zijn op de meeste plekken binnen een mum van tijd uitverkocht. In Veenendaal moeten ze zelfs nu al kinderen teleurstellen.
"Het evenement was de afgelopen jaren wel eens uitverkocht, maar voordat we begonnen waren er vaak nog wel kaarten. Maar nu zijn we overvallen dat binnen een maand alle kaarten verkocht waren", zegt voorzitter Saskia van de Graaf van Bouwdorp Veenendaal.
Ze is al door veel ouders gemaild met de vraag of er nog kaarten zijn, maar die zijn er helaas niet. Met 750 kinderen is het terrein écht vol. "Bouwdorp begint pas 15 augustus. Vaak kochten mensen die kaarten pas als ze terugkwamen van vakantie, maar dat is nu te laat. Ik kan er ook niets aan doen, want we hebben geen groot terrein."

VATHORST

Ook bij het Bouwdorp in Vathorst loopt het dit jaar storm. Binnen een paar weken zaten ze aan het maximaal aantal deelnemers van 70.  Omdat ze geen kinderen willen teleurstellen, zijn ze hard op zoek gegaan naar een oplossing.
"We hebben gekeken of we het bouwdorp groter konden maken. En dat is gelukt. We zijn nu uitgebreid van 70 naar 100 plekken!", zegt voorzitter Esther van Veldhuijzen.

IJSSELSTEIN

Huttendorp IJVO in IJsselstein herkent het probleem. Ook de vrijwilligers daar hebben voorgaande jaren 'nee' moeten verkopen. Het is het grootste bouwdorp in IJsselstein en bestaan dit jaar 50 jaar.
De verjaardag wordt in augustus flink gevierd en daarom zijn ze minder streng in het maximaal aantal deelnemers. "Zo gaan we bijvoorbeeld een hele grote taart maken onder het motto wie jarig is die trakteert", stelt een woordvoerder.

FACEBOOK

Voor de kinderen in Veenendaal is het advies om vooral Facebookpagina in de gaten. Want wie weet komen er nog kaarten vrij.
"Er zullen altijd kinderen zijn die op het laatste moment niet kunnen. Dus kijk of er er op een bepaald moment iets beschikbaar is. En ouders kunnen natruurlijk vrijwilliger worden, want dat is ook een manier om kaartjes voor kinderen te bemachtigen", stelt Saskia van de Graaf namens het bestuur.

"Binnen een maand waren alle kaartjes verkocht"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.