RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wrakingsverzoek in zaak Sandra Geraldino afgewezen

UTRECHT - s de advocaat van Silvester L. niet gelukt de drie rechters die zijn zaak behandelen te wraken. De wrakingskamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft het verzoek afgewezen.

L. wordt verdacht van de moord op de 45-jarige Sandra García Geraldino uit Utrecht. Hij zou haar hebben doodgeslagen en haar lichaam hebben gedumpt bij de J.M. De Muinck Keizerbrug in Overvecht.

Advocaat Jan Boonen wilde vier getuigen horen, maar de rechtbank liet er maar twee toe. Hij vond dat de rechters vooringenomen zijn en diende daarom een wrakingsverzoek in. Als dat ingewilligd zou worden, moesten de rechters vervangen worden.

HONDENGELEIDERS
Maar dat gaat dus niet gebeuren. Het verzoek om vier speurhondengeleiders (twee van de politie en twee van een stichting) te verhoren is getoetst aan de juist criteria. "Daarnaast hebben de rechters de mogelijkheid opengelaten om in een later stadium alsnog de twee andere getuigen te horen."

Leden van vrijwilligersorganisatie Signi Zoekhonden vonden het lichaam van Sandra in augustus 2015 uiteindelijk met de hulp van speurhonden. Daarom wilde Boonen twee van hun medewerkers spreken.

L. ontkende tijdens eerdere zittingen dat hij zijn ex Sandra heeft gedood.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -