RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechter: borden milieuzone te onduidelijk

UTRECHT -

Sommige verkeersborden die de Utrechtse milieuzone aangeven zijn te onduidelijk. Dat heeft de rechter geoordeeld.

Een man die in mei 2015 werd beboet op de Oudenoord heeft vorige week succesvol zijn boete aangevochten. Hij hoeft van de kantonrechter niet meer te betalen. De milieuzone ging in op 1 mei 2015.


ONDUIDELIJK

Het bord dat de milieuzone aankondigt (zie plaatje boven) was volgens de automobilist te onduidelijk. De rechter is dat met hem eens. Het is vooral niet duidelijk voor wie de milieuzone precies geldt.

Pas toen de man de milieuzone daadwerkelijk inreed kreeg hij het officiŽle bord te zien. Dat maakt wel goed duidelijk dat oude dieselauto's worden geweerd uit de binnenstad. Maar bij het passeren van dat bord is het onmogelijk om meteen om te draaien.


MILIEUZONE BEKEND

Het OM zegt dat de milieuzone zo bekend is dat de automobilist ook zonder de bebording had kunnen weten dat hij niet in de binnenstad van Utrecht mag komen. Maar daar is de rechter het mee oneens.

Een woordvoerder van de gemeente Utrecht zegt dat de zogenoemde vooraankondigingsborden in overleg met het OM in november zijn geplaatst. "Nu lijkt het erop dat dat niet voldoende is. We gaan nu eerst overleggen met het OM en die kunnen adviseren wat er moet gebeuren."


KANSEN

Advocaat Nigel Coffi ziet kansen voor andere mensen die zijn beboet. "Het is mijn overtuiging dat je bij de kantonrechter veel kunt bereiken, mits je een goed verhaal hebt."

Het OM kan zich vinden in de beslissing van de rechter om de boete kwijt te schelden. Ondanks dat een aanklager tijdens de zitting juist betoogde dat de boete wťl gegeven moest worden. "Dat was een foutje van ons. Als we het over zouden kunnen doen zouden we geen boete eisen."

Het OM benadrukt verder dat de voorbije maanden veel extra borden zijn geplaatst die ertoe moeten leiden dat alle automobilisten nu juist worden geÔnformeerd. Echter is, volgens de advocaat, de situatie nog altijd onveranderd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -