RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dierenpark Amersfoort langer open voor Pokémonjagers

1/2
AMERSFOORT - Dierenpark Amersfoort gaat vanavond na sluitingstijd een uur gratis open voor Pokémonjagers. Het dierenpark hoopt zo dat alle fans van het spel los kunnen gaan, zodat bezoekers overdag geen last hebben van de gamers.

"We hebben nog geen klachten over Pokémonspelers ontvangen, maar dit is zo'n grote rage dat we ons kunnen voorstellen dat bezoekers overlast zouden kunnen ondervinden", vertelt Hylke Steggerda van Dierenpark Amersfoort.

De dierentuin is populair onder de gamers omdat er veel verschillende Pokémonfiguren op het terrein zijn. "Dat heeft onder andere te maken met dat het landschap divers is." Het park is vanavond tussen 19.00 en 20.00 uur extra geopend.

OVERLAST
In Pokémon Go gaan gamers met hun mobiel op zoek naar fictieve wezens die zich in de echte wereld begeven. Het spel is wereldwijd razend populair, maar veroorzaakt ook overlast. Zo ondervindt Dialysecentrum Dianet in Utrecht hinder van de gamers die naar het centrum komen.

Het dialysecentrum gaat de jongeren nu aanspreken op hun gedrag. "Als dat beest hier blijkt te zitten, dan kun je hem vangen, maar daarna is het verzoek om weg te gaan en je niet op te houden voor de deur. We zijn een ziekenhuis en daar staat de zorg voor patiënten voorop", aldus Karin Poldervaart van Dianet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -