RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse 't Goylaan dicht voor auto's

1/2
UTRECHT -

Automobilisten die komend weekend Utrecht in willen kunnen 't Goylaan beter mijden. De straat in Hoograven wordt aangepakt als onderdeel van het plan om het autoverkeer in de binnenstad te ontmoedigen.

"De komende periode moet de aannemer op verschillende plekken asfalt weghalen en nieuw asfalt aanbrengen. Als hij deze werkzaamheden doordeweeks doet, zorgt dit een lange periode voor extra hinder en vertraging op en rond 't Goylaan. Daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om deze werkzaamheden te bundelen in ÚÚn weekend in de vakantie", zegt een woordvoerder.


FIETSERS

Volgens de gemeente blijft de weg tijdens de afsluiting wel toegankelijk voor voetgangers, fietsers, hulpdiensten en bussen. Bestemmingsverkeer kan vanaf de kruising Socrateslaan-Jutfaseweg via 't Goylaan tot aan de Julianaweg de buurt inrijden.

De vierbaansweg moet tweebaans worden met een brede groenstrook in het midden. De gedachte is dat de buurt leefbaarder wordt en het verkeer beter doorstroomt met een andere inrichting, lagere maximumsnelheid en andere afstelling van verkeerslichten.


OMSTREDEN

De verkeersplannen van het college zijn niet onomstreden. Oppositiepartijen in de stad en veel bedrijven vrezen dat de stad er minder aantrekkelijk door wordt.



Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -