Utrechtse kringloopwinkel voor de elfde keer bestolen

UTRECHT - De Utrechtse kringloopwinkel De Waarde is zaterdagochtend voor de elfde keer de dupe geworden van dieven. De inbraak gebeurde bij de vestiging aan de Helling in de wijk Tolsteeg. Volgens een medewerkster van de winkel is er zeker 500 euro aan contant geld meegenomen. Een deel daarvan was bestemd als vergoeding voor de vrijwilligers.
De verdachte of verdachten kwamen binnen via de deur van de buurman. "Alle camera's zijn daarbij ontweken en er is rechtstreeks naar de kast gelopen waar de lade van de kassa ligt", aldus het personeelslid. "Waarschijnlijk gaat het dus om bekenden, zoals we eerder ook al dachten."
Stichting De Nieuwe Waarde biedt mensen uit sociaal zwakkere groepen een baan of een leerwerkplaats in de kringloopwinkels. Ook zij zijn gedupeerd door de diefstal. ""Er zijn onder meer vergoedingen voor onze vrijwilligers gestolen. Dat gaat soms maar om vijf euro, maar daar zitten ze soms echt op te wachten. Dat geloof je toch niet"
Het is dus niet de eerste keer dat bij de kringloopwinkel is ingebroken. Bij de twee vestigingen is in twee jaar tijd elf keer ingebroken. "Het is zo jammer dat dit elke keer gebeurt. Het blijft cru dat een bedrijf, met een doel als dat van ons, elke keer de dupe is van inbrekers."
De winkel heeft aangifte gedaan van de nieuwste diefstal.

"Er zijn onder meer vergoedingen voor vrijwilligers gestolen. Dat geloof je toch niet"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.