Op pad met de waterpolitie

PROVINCIE UTRECHT - Het is traditiegetrouw weer een drukke periode voor de agenten die werkzaam zijn op het water. Met het warme weer trekken bootbezitters erop uit en daarom houdt de politie de boel extra scherp in de gaten.
Een verslaggever van RTV Utrecht ging zaterdag mee op de rubberboot met wateragenten Danny ter Hoedt en Willem Hogeveen. Zij inspecteerden zaterdag onder meer de haven van Bunschoten en het Eemmeer.
Agent Danny legt vol passie uit over zijn vak. "Zie je een snel bootje liggen en je ziet er bepaalde gasten bij waarvan je denkt: die zouden hun papieren wel eens niet op orde kunnen hebben. Dan weet je op voorhand dat je dat even moet gaan controleren."

BOTSEN

Ook zijn er veel schippers met een slok te veel op. Dat kan erg gevaarlijk zijn. "Men zegt dat je op het water niet snel iets raakt, maar het kan levensgevaarlijk zijn. En we hebben gezien dat het fout gaat." Zo gebeurden in het verleden ernstige ongelukken op de Loosdrechtse Plassen en in
.
Hoe snel sommige boten ook kunnen varen, de politieboot is altijd sneller. Proberen hard weg te varen is dus nooit succesvol.

Op pad met wateragenten Danny en Willem.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.