80 kilometer van huis: poes uit Deventer gevonden in Soest

SOEST - Poes Miss Montreal uit Deventer heeft een flink avontuur achter de rug. Het huisdier werd donderdag na twee maanden teruggevonden in Soest, tachtig kilometer van huis.
Een bewoner van de Nieuweweg trof het beestje aan toen ze het vuilnis naar buiten bracht. De poes wilde met haar mee naar binnen. De vrouw bracht haar vervolgens naar het asiel in Soest. Bij het checken van de chip bleek dat Miss Montreal uit Deventer kwam.
"We dachten eerst dat de kat misschien herplaatst was naar een adres in de buurt", vertelt medewerker Jeannette Reddering van Dierentehuis 't Hart. "Maar toen we het baasje in Deventer belden, bleek de poes al twee maanden vermist te zijn. De eigenaar was verbaasd dat ze nog leefde!"

KERNGEZOND

Miss Montreal is volgens Reddering kerngezond: "Ze had zelfs geen vlooien. We hebben daarom het vermoeden dat ze ergens in die twee maanden verzorgd is door iemand."
Reddering benadrukt het belang van het chippen van huisdieren. "We hadden het baasje van Miss Montreal anders nooit meer teruggevonden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.