RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eeuwenoude bomen in Leersum gaan omver

1/5
LEERSUM -

De historische bomen van de Broekhuizerlaan in Leersum moeten worden gerooid. De tweehonderdjarige bomen hebben hun maximale leeftijd bereikt. Een groot aantal heeft schimmels, waardoor takken afsterven en rot ontstaat in de stammen.

Volgens boomdeskundige Wouter Delforterie is er een duidelijke reden waarom de bomen gekapt moeten worden. "De situatie kan gevaar opleveren voor het verkeer. Het is een drukke omgeving. Zo zijn er in het weekend veel wandelaars."

Wanneer de 680 bomen weg moeten is nog niet duidelijk. Eerst wordt er nog onderzoek gedaan naar de beesten die rondom de bomen leven. Mochten er bijvoorbeeld beschermde dieren wonen, dan zal er voor hen een nieuwe leefplek gezocht worden.

De tuin van Broekhuizen is ontworpen door vader en zoon Zocher. Met hun kenmerkende Engelse landschapsstijl waren zij ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het Vondelpark en park Clingendael.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -