Zo'n 13.000 euro voor bus voor Kiki

AMERSFOORT - De inzamelingsactie voor de gehandicapte Kiki uit Leusden heeft tot nu toe bijna 13.000 euro opgeleverd. Met het geld willen haar ouders een nieuwe bus kopen om Kiki in te vervoeren. De huidige bus is te oud en voldoet niet meer.
De ouders van Kiki deden begin deze maand een oproep bij RTV Utrecht en op Facebook. De bus die ze nodig hebben kost 25.000 euro. Daarvan hebben ze zelf een deel gespaard en er zijn fondsen aangesproken, maar zonder donaties redden ze het niet.
"We willen een zo nieuw mogelijke bus. De voorzieningen die daarin komen worden vergoed door de gemeente, maar die doet dat maar één keer in de zeven jaar", zegt haar moeder Lotte Koch. Er moet onder meer een rolstoellift, een airco en een verzorgingstafel in, zegt Koch. "Er komt heel veel bij kijken."

NIET VERWACHT

Koch is erg blij dat mensen geld geven. "We hadden al die donaties helemaal niet verwacht, want we waren dit helemaal niet van plan. Mijn vader nam het initiatief voor de actie", zegt Koch. "Het brengt ons in een vreemde, maar wel hele mooie situatie."
Kiki heeft het syndroom van Sjögren-Larsson, een stofwisselingsziekte, en kan daardoor niet praten. Ze heeft ook een huidaandoening en daarvoor is de airconditioning nodig. Verder kan Kiki alleen sondevoeding eten. Ze heeft nu vakantie, maar ziet volgens haar moeder op tegen de ziekenhuisopnames die in augustus weer gepland staan.
Doneren kan nog steeds via NL77SNSB8811914205 op naam van L. Bronkhorst.

Lotte Koch

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.