"Het wordt tijd dat de reuzenpanda's komen!"

RHENEN - Ouwehands Dierenpark in Rhenen maakt zich op voor de komst van de reuzenpanda's dit najaar. "We bouwen hier een pandaverblijf vol mooie Chinese elementen. Als je dit straks ziet, dan heb je het gevoel dat je in China bent", vertelt directeur Robin de Lange trots tegen RTV Utrecht, terwijl een groep Chinezen hard bezig is met de bouw van het verblijf.
Vijfentwintig mannen uit China stortten zich dinsdag vol op het traditionele uiterlijk dat Pandasia moet krijgen. De bouw gaat dus lekker door. Al is het af en toe wel wennen aan elkaar, omdat de Chinese bouwers op geheel eigen wijze werken.

CHINESE KOK

"Ze hebben bijvoorbeeld pauze tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Ze hebben een eigen Chinese kok meegebracht en die bereidt hun eten op een traditionele manier. Ze eten dat vervolgens in een kwartiertje op en daarna proroberen ze nog lang te slapen. Dat is anders dan we gewend zijn met Nederlandse bouwers", zegt De Lange.
Toch schiet de bouw op en dat lijkt ook de bezoekers op te vallen. De Lange vindt het altijd leuk om te zien wanneer mensen bij de bouw kijken. Toch is hij opgelucht als het straks allemaal af is. "Absoluut, het is een project waar we vijftien jaar mee bezig zijn geweest. Dus het wordt wel tijd dat de reuzepanda's gaan komen!".

NAJAAR

Er wordt de komende weken nog aan het verblijf gebouwd. Als de Chinezen het vervolgens goed genoeg vinden, kan de komst van de panda's gepland worden. Ouwehands verwacht dat dat dit najaar gaat gebeuren.


"Ze hebben hun eigen kok meegenomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.