Infopunt Baarn kampt met gebrek vrijwilligers

BAARN - Informatiepunt Vorstelijk Baarn heeft onvoldoende vrijwilligers. De toeristische organisatie hoopt op meer mensen die komen helpen. Dan kan het informatiepunt ook in de middag toeristen te woord staan.
Het informatiepunt aan de Lt. Gen. Van Heutszlaan had voldoende hulp, maar onlangs zijn er meerdere mensen vertrokken, zegt coördinator Harald van der Sluijs. "Een groot gedeelte bestond uit mensen die op zoek waren naar werk en verplicht vrijwilligerswerk moesten doen", zegt Van der Sluijs. "Veel mensen vinden gelukkig een baan, maar dat betekent wel dat ze geen vrijwilliger meer kunnen zijn."
Van der Sluijs roept iedereen die zich verbonden voelt met Baarn op om zich als vrijwilliger te melden. Hij zegt dat potentiële vrijwilligers het leuk moeten vinden om in contact te komen met andere mensen. Ze hoeven niet al alles te weten over het dorp. "Maar het zou leuk zijn als de vrijwilligers net iets meer weten van Baarn dan wat op internet te vinden is."
Op het informatiepunt liggen folders en fietskaarten, kunnen fietsen worden gehuurd en worden toeristen te woord gestaan over de bezienswaardigheden en attracties in Baarn en omstreken.

Harald van de Sluijs van het informatiepunt hoopt op versterking

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.