Utrechtse boeren lijden onder Russische boycot

PROVINCIE UTRECHT - Utrechtse boeren hebben nog steeds veel last van de boycot die de Russen twee jaar geleden afkondigden. Dat zegt de provinciale afdeling van land- en tuinbouworganisatie LTO Noord.
De boycot was een reactie op sancties die Europa Rusland oplegde, vanwege de bemoeienis in buurland Oekraïne. Door de maatregelen kunnen boeren veel minder producten afzetten en dat kost ze omzet. Daarbij komt dat andere landen zoals China ook minder importeren.
Volgens het Utrechtse bestuur van de boerenorganisatie is moeilijk te zeggen hoe groot de schade voor een individueel bedrijf is . "Er is geen nulmeting. Er zijn zoveel omstandigheden die invloed op de prijs", zegt Bert van Donselaar van LTO Noord, afdeling Utrecht.
"Bij het ingaan van de boycot werd gezegd dat ondernemers door het Rijk gesteund zouden worden, maar daar merken we tot nu toe bar weinig van", zegt Van Donselaar. "Daar wordt op landelijk niveau druk op uitgeoefend, maar ook daarvoor geldt dat het moeilijk is om hard te maken hoe groot de schade nu precies is."

Bert van Donselaar van LTO Noord, afdeling Utrecht, over de boycot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.