OM blundert met verkoop boot speedbootongeluk

VINKEVEEN - Justitie haalt de boot van het speedbootdrama in Vinkeveen alsnog uit de verkoop. De boot was te koop gezet, maar dat was niet verstandig, erkent het Openbaar Ministerie tegen RTV Utrecht. Er loopt nog een gerechtelijke procedure over wie de eigenaar is. De advocaat van de nabestaanden noemt het een blamage.
Behalve dat nog niet duidelijk is van wie de boot is, kan er ook nog meer onderzoek op de boot nodig zijn. De rechtszaak over het fatale ongeluk in 2014 is namelijk nog niet afgerond. Zowel verdachte Arnoud H. als het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan.
De speedboot met H. achter het roer ramde in augustus 2014 een sloep met vier inzittenden. Bij het ongeluk kwamen twee mannen uit Leusden om het leven. Het OM verwijt H. onder meer roekeloos gedrag en eiste acht jaar cel. De rechtbank in Utrecht veroordeelde H. tot vier jaar cel, maar dat vindt het OM te weinig.

SCHADEVERGOEDING

Als H. ook in hoger beroep wordt veroordeeld en bij een procedure in september blijkt dat hij eigenaar is van de boot, en niet een verhuurbedrijf, dan gaat de speedboot
in de verkoop. De opbrengst wordt dan onder meer gebruikt om opslagkosten te betalen en voor schadevergoeding voor de slachtoffers.
De Dienst Domeinen Roerende Zaken (DRZ) bewaart de spullen die door justitie en politie in beslag zijn genomen. Daarnaast mag de instantie die goederen ook verkopen via een veiling. Dat gebeurt meestal via een maandelijkse openbare verkoop vanuit de locatie in Soesterberg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.