RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Advocaat speedbootdrama: "Was iemand niet goed bij zijn hoofd?"

1/2
VINKEVEEN - "Ik heb me ernstig afgevraagd of er iemand niet helemaal goed bij z'n hoofd was. Ik vind het een blamage." Dat zegt advocaat Richard Korver over de verkoop van de boot waardoor twee Leusdenaren in 2014 om het leven kwamen.

Korver staat de nabestaanden van het fatale speedbootongeluk op de Vinkeveense Plassen bij en snapt niet dat de boot te koop heeft gestaan. "Waarom moeten wij dit uit de pers vernemen? Het is uitermate luguber geweest voor de nabestaanden in deze zaak."

Het Openbaar Ministerie erkent inmiddels dat het niet verstandig was om de speedboot te koop te zetten en heeft de verkoop uitgesteld. Zo is nog niet duidelijk van wie de boot eigenlijk is, van verdachte Arnoud H. of van een verhuurbedrijf.


ONDERZOEKSWENS

Volgens Korver is er nog een andere belangrijke reden waarom het vreemd is dat de boot te koop was gezet. "Er loopt nog een hoger beroep. Misschien heeft iemand nog een onderzoekswens ten aanzien van die boot", zegt de advocaat.

"Als iets een voorwerp van onderzoek is geweest en dient als bewijsmiddel, en dat is met deze boot zonneklaar het geval, dan ga je dat natuurlijk niet vernietigen of verkopen", zegt Korver. "Als de boot is verkocht kun je dat onderzoek niet uitvoeren."

De boot verscheen op de site van de Dienst Domeinen Roerende Zaken (DRZ). Die bewaart spullen die door justitie en politie in beslag zijn genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht