Speciale app voor toeristische trekpleisters Baarn

BAARN - Baarn heeft een interactieve smartphone-app gelanceerd voor mensen die meer willen weten over bepaalde bezienswaardigheden binnen de gemeente. De app verstrekt informatie op het moment dat de gebruiker in de buurt is van een toeristische attractie.
Zo krijgen gebruikers gegevens bij onder meer de Naald, de Brink, het Cantonspark en De Pekingtuin in Baarn. Maar er is ook informatie te vinden over attracties in Eembrugge en Lage Vuursche.

BEGINSCHERM

"Het mooie van deze app is dat het bericht vanzelf op je beginscherm verschijnt. Het is niet nodig de app eerst te openen. Wel dient je bluetooth aan te staan om de berichten te ontvangen", vertelt initiatiefnemer Harald van der Sluijs van het Informatiepunt Vorstelijk Baarn.
Gebruikers kunnen met de app ook zogenoemde dukaten verzamelen, waarmee ze weer korting kunnen krijgen bij een aantal lokale ondernemers.

VERLEIDEN

"We kunnen recreanten niet verplichten bepaalde locaties te gaan bezoeken, maar we kunnen hen wel verleiden. De gespaarde dukaten kunnen bijvoorbeeld ook bij winkels in het centrum van Baarn verzilverd worden. Op deze manier verleiden we de vele recreanten en natuurlijk onze eigen inwoners om ook het centrum te bezoeken en de gespaarde dukaten te besteden", zegt Van der Sluijs.
De app is trouwens gratis te downloaden.

Verslaggever Richard Grootbod test de app live in Baarn (I)
Verslaggever Richard Grootbod test de app live in Baarn (II)
"Op deze manier verleiden we de vele recreanten"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.