Schepen voor historisch festival in Vreeswijk

VREESWIJK - Vreeswijk maakt zich op voor het historische festival VreeswijkVolVaart! Er zijn daarbij zo'n 200 grote monumentale binnenvaartschepen te bewonderen in het schippersdorp bij Nieuwegein.
Er zullen gerestaureerde en nog volledig varende en zeilende tjalken, klippers en aken te zien zijn. Ook zijn er boten met luxe motoren en andere voormalige bedrijfsvaartuigen.
Tijdens VreeswijkVolVaart! kan de Museumwerf naar eigen zeggen ook een aantal oude bekende boten begroeten, zoals het woon- en atelierschip De Zwerver. De boot lag tussen 2011 en 2014 bij in Vreeswijk voor een opknapbeurt.

POKEMON

De organisatie van de Museumwerf Vreeswijk organiseert dit weekend ook een speciale Pokémon-manifestatie, zegt directeur André van Schie: "Het toeval wil dat het in Vreeswijk wemelt van de pokéstops op historische plekken voor de binnenvaart in het schippersdorp Vreeswijk. Op de Museumwerf, bij de sluizen en in onze historische haven."
Volgens Van Schie zullen er tijdens het evenement veel bijzondere virtuele wezentjes te vangen zijn. Als speciale service zijn er ook oplaadpunten bij deze Pokéstops.

VREESWIJK OP TV

Een uitgebreide samenvatting van VreeswijkVolVaart! is te zien op RTV Utrecht en Nieuwegein TV. Presentatrice Anita Sara Nederlof bezoekt samen met Joost van der Stel van Nieuwegein TV het nautische evenement. Op RTV Utrecht is hun verslag ieder uur te zien vanaf zondag 15.30 uur tot maandag 17.00 uur.
VreeswijkVolVaart! begint vrijdag en duurt tot en met zondag. Nieuwegein TV houdt een liveblog bij.

Verslaggever Anita Sara Nederlof is op VreeswijkVolVaart!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.