Zorgen over Uithoflijn na uitspraak RvS

UTRECHT - VVD en D66 in Utrecht maken zich grote zorgen over mogelijke vertraging bij de bouw van de Uithoflijn. De tramlijn gaat onder twee nieuwe gebouwen bij Utrecht Centraal door, maar de bouw daarvan is opgeschort door de Raad van State. De fracties hebben vragen gesteld aan het college van B en W.
De trambaan en een halte zijn gepland onder de nieuwe gebouwen. De fracties zijn bang dat door de uitspraak van de Raad van State de tram niet in de zomer van 2018 zal gaan rijden, zoals de bedoeling is, maar veel later. En dat kan voor veel problemen zorgen bij reizigers.
"We zien dat iedere dag heel veel publiek van Utrecht Centraal naar het Science Park gaat. We kunnen de behoefte nauwelijks vervullen met de bussen die rijden", zegt VVD-raadslid André van Schie. "We hebben die tram echt hard nodig om iedereen op de Uithof te krijgen."

PARKEERNORMEN

De Raad van State
dat Utrecht opnieuw naar de bestemmingsplannen van het Noord- en het Zuidgebouw kijkt. Het gaat dan over de hoogte en de parkeernormen. Daarover hadden omwonenden en de eigenaar van Hoog Catharijne geklaagd.
Totdat de bestemmingsplannen zijn aangepast, mag er niet gebouwd worden van de Raad van State. Het is niet duidelijk of de aanleg van de trambaan wel door kan gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.