Reinaerde weet niet of medewerker is betaald door Öztürk

UTRECHT - Zorgorganisatie Reinaerde in Utrecht kan niet zeggen of een medewerker in 2007 is betaald door DENK-voorzitter Selçuk Öztürk. Reinaerde zegt dat de aanbesteding destijds volgens de procedure is verlopen, maar volgens een woordvoerster is niet te achterhalen of de oud-medewerker inderdaad geld toegestopt heeft gekregen.
De zorgorganisatie zegt in een verklaring dat is opgeleverd wat is gevraagd en dat de factuur is betaald. "Het proces is volgens de regels verlopen."
Reinaerde zegt ook dat is nagegaan of het redelijk zou zijn om stappen te ondernemen richting de oud-medewerker. "Mede omdat het 9 jaar geleden is en het om een bedrag van 1000 euro zou gaan, ligt het niet in de rede om actie te ondernemen", stelt Reinaerde op zijn website.

ARTIKEL

De NRC
Öztürk ervan dat de politicus in 2007 een medewerker van Reinaerde betaalde voor het toewijzen van een onderzoeksopdracht van 15.000 euro.
Öztürk zegt dat niets klopt van het NRC-artikel. Volgens hem werd hij zwartgemaakt. Hij zag een onderzoek van Reinaerde dan ook met vertrouwen tegemoet. Die laat nu dus weten niets te kunnen zeggen over de aantijging.
In de verklaring zegt Reinaerde dat met het huidige inkoopbeleid geen zorggeld in verkeerde handen terecht kan komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.