Half miljoen verlies op villa van zorginstelling Amersfoort

AMERSFOORT - Zorgorganisatie Beweging 3.0 heeft zich vertild aan een kapitale villa in het Gooi. Dat blijkt uit interne stukken in het bezit van Trouw, zo schrijft de krant zaterdag. De Amersfoortse instelling staat met tien andere instellingen op de zwarte lijst van de Inspectie.
Beweging 3.0 moest begin dit jaar bijna een half miljoen euro verlies nemen op de luxe zorgvilla met negen ouderen in Hilversum. Ruim de helft van de jaaromzet van een miljoen werd betaald uit persoonsgebonden budgetten. De huur van 4 ton per jaar werd betaald door de bewoners.
Omdat het project niet rendabel bleek, koos de instelling vorig jaar voor afkoop van het tot 2021 lopende huurcontract: een schadepost van 470.000 euro. Een woordvoerder heeft de gang van zaken aan Trouw bevestigd.
Beweging 3.0 heeft dertien locaties voor ouderenzorg in de regio Amersfoort. Vooral bij zorgcentrum Nijenstede zou het mis zijn. Er zou sprake zijn van een personeelstekort en van een hoge werkdruk. Sommige personeelsleden spraken eerder van intimidatie. Meerdere vakbonden trokken al aan de bel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.