Rabobank Utrecht slechtst bestand tegen economische malaise

UTRECHT - De Utrechtse Rabobank houdt stand als het slechter gaat met de economie. Dat blijkt uit de resultaten van de Europese Banken Stresstest, uitgevoerd door de Europese Banken Autoriteit (EBA). Van de vier grootste Nederlandse banken komt de Utrechtse bank wel het minst goed uit de test.
De vier grootste Nederlandse banken, ING, Rabobank, ABN Amro en Bank Nederlandse Gemeenten, slaagden allen voor de test, waarmee werd aangetoond dat alle Nederlandse banken bestand zijn tegen een plotselinge toename van de werkloosheid, een vastgoedcrisis of bijvoorbeeld een schommeling op de aandelenmarkten.

KAPITAALRATIO

Alle Europese banken werden volledig doorgelicht door de autoriteit. Die kijkt onder meer naar de kapitaalratio van de banken. Hoe hoger dit percentage, hoe beter.
Bij de vorige stresstest werd een ondergrens aangehouden van 5,5 procent. Rabobank, dat een hoofdkantoor heeft op de Utrechtse Croeselaan, behaalt daarin een score van 8,11. ABN Amro en ING behaalden een hoger percentage.
De Bank Nederlandse Gemeenten behaalde het laagste percentage. Echter heeft deze bank een grotere kapitaalbuffer. Dat maakt deze bank weerbaarder dan de Rabobank.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.