"Audi-bende kraakte al meer dan 100 pinautomaten"

PROVINCIE UTRECHT - In de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen zijn dit jaar al meer plof- en ramkraken geweest dan in heel 2015. Dat blijkt uit cijfers van de politie, die de Utrechtse en Amsterdamse 'Audi-bende' als hoofdverdachte ziet.
In Noordrijn-Westfalen staat de teller dit jaar al op 80, tegenover 67 in 2015. In Nedersaksen zijn dit jaar al 25 geldautomaten geplunderd. Over heel 2015 waren dat er 28.

BEVEILIGD

De kraken worden in verband gebracht met een groep van zo'n 250 Nederlanders van Marokkaanse afkomst uit de buurt van Utrecht en Amsterdam. Ze wijken uit naar Duitsland nu de pinautomaten in Nederland beter zijn beveiligd. Na hun daad vluchten ze in Audi's op hoge snelheid richting de grens.
Volgens de politie blijven de criminelen door betere beveiliging vaak zonder buit. Al lukte het dit weekend wel in Papenburg, vlak over de grens bij Groningen. Daar gingen de boeven met een onbekend bedrag ervandoor.
In april werden twee mannen uit Utrecht opgepakt voor een reeks plofkraken in en rond de Duitse stad Bonn. In maart kwam een Maarssenaar om het leven toen de vluchtauto waarin hij zat crashte.
In februari kwamen twee mannen om na een plofkraak in het Duitse Krefeld.

Meer plof- en ramkraken in Duitsland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.