Jaar na geweldadige dood Sandra García Geraldino

UTRECHT - Precies een jaar na moord op Sandra García Geraldino zit de familie van de overleden vrouw nog altijd met veel vragen.
Ex-partner Silvester L. is de hoofdverdachte, maar nog altijd is nog niemand veroordeeld voor de dood van Sandra en dat maakt het voor haar familie lastig om het hoofdstuk te sluiten, zegt Gleidy Thomas, een vriendin van de familie.

OVERZICHT

Op 31 juli 2015 wordt García Geraldino voor het laatst gezien op het Vechtplantsoen in Zuilen. De politie zet een grote zoekactie op touw. Silvester L. wordt gearresteerd.
De zoektocht gaat ondertussen onverminderd door. Totdat een speurhond van de stichting Signi Zoekhonden op het lichaam van Sandra stuit in de bosjes langs de Vecht in Utrecht. Na forensisch onderzoek blijkt dat de vrouw met geweld om het leven is gebracht.

FRUSTRATIE

L. ontkent iets met de dood van zijn ex-partner te maken te hebben. Dat is frustrerend voor de familie van Sandra, zegt Thomas: "De familie heeft nog steeds heel veel vragen, met name het waarom. Na een jaar is nog steeds niet duidelijk waarom hij het gedaan heeft."

TWEELING

Sandra en haar ex-partner kregen een tweeling. De ouders van de hoofdverdachte hebben sinds een jaar de voogdij over de twee. Familieleden van Sandra maken zich zorgen over het lot van de kinderen van het stel.
"Het is erg pijnlijk voor de familie", aldus Thomas. "Ze zijn niet alleen Sandra kwijt, maar zien ook de kinderen erg weinig." De familie van Sandra hoopt nog altijd dat zij de voogdij krijgen over de kinderen.

Reportage over de dood en vermissing van Sandra García Geraldino.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.