Politie: "Leden Audi-bende zullen worden gepakt"

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse politie heeft nog altijd nauw contact met de Duitse collega's over plof- en ramkraken vlak over de grens. Dat laat een woordvoerder weten. Aan de kraken wordt de zogenoemde Audi-bende gelinkt, met meer dan 250 leden uit Utrecht en Amsterdam.
Zondag werd bekend dat er in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen dit jaar al meer kraken zijn geweest dan in heel 2015. "Als er iets gebeurt in Duitsland is er direct contact, zodat gelijk de grenzen afgesloten kunnen worden om te zorgen dat we die gasten zo snel mogelijk kunnen pakken," zegt politiewoordvoerder van de Landelijke Eenheid, Thomas Aling.

HARDNEKKIG

De Nederlandse politie vertrouwt erop dat veel daders worden gepakt. "Er zijn al regelmatig mensen opgepakt, in Duitsland maar ook in Nederland," zegt Aling. "We pakken ze zeker, maar het is toch een hardnekkig probleem."
De kraken worden in verband gebracht met een groep van zo'n 250 Nederlanders van Marokkaanse afkomst uit de buurt van Utrecht en Amsterdam. Ze wijken uit naar Duitsland nu de pinautomaten in Nederland beter zijn beveiligd.

AUDI'S

De groep werd al snel de 'Audi-bende' genoemd. De verdachten gebruiken namelijk steevast Audi's om met hoge snelheid te kunnen vluchten.

Woordvoerder Thomas Aling over het onderzoek naar de plofkraken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.