RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ligt mooiste spoorroute in Utrecht?

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Is de treinroute tussen Utrecht en Amsterdam de mooiste van Nederland of wint de route tussen Overvecht en Baarn? Wellicht zijn trajecten in Limburg, Noord-Holland en Flevoland mooier? De NS heeft een prijsvraag uitgeschreven en van het winnende tracé wordt een audiotour gemaakt.

"De combinatie van bos, dorpjes, scherpe bochten en fraaie stationsgebouwen maakt dit traject voor mij favoriet", zegt hoofdconducteur Bram Agema over de route tussen Utrecht-Overvecht en Baarn. Machinist Paul Derks reist liever tussen Utrecht en Amsterdam. "Dit tracé verbindt twee hele mooie steden."

De reis tussen Sittard en Maastricht wordt geroemd om de variatie. "Van oude industrie tot ongerept natuurgebied met uitzicht over de heuvels richting België", zegt hoofdconducteur Maarten Coenen. De reis van Haarlem naar Zandvoort aan Zee is volgens zijn collega Thurstan Saridjo veel mooier vanwege de reis door de duinen.

Hoofdconducteur Hans van de Beek reist liever tussen Haarlem en Hoorn: Groen en een prachtig station in Haarlem. Zijn collega Carola Nummerdor kiest voor Almere Centrum naar Lelystad Centrum vanwege de 'safari-reis' tussen door natuurgebied Oostvaarders Plassen.

Met de verkiezing wil NS aandacht vragen voor de schoonheid van Nederland. Reizigers kunnen voor één van de zes routes stemmen op de site van de NS.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -