Tbs en cel voor Utrechtse serieaanrander

UTRECHT - Serieaanrander Ferdinand K. moet twee jaar de cel en krijgt tbs met dwangverpleging. De 41-jarige Utrechter is maandag veroordeeld voor zes aanrandingen, eind vorig jaar.
Het OM had drie jaar cel geëist en tbs. Tijdens een eerdere inhoudelijke behandeling bleek dat hij al eerder de fout in ging. Rond 1998 werd hij veroordeeld voor verkrachting en in 2000 kreeg hij al een tbs-behandeling opgelegd vanwege poging tot verkrachting.
Net als in 2000 was er in dit geval sprake van een gebrek aan stabiliteit in zijn leven. Vlak voor hij terugviel in zijn oude gedrag had hij zijn baan verloren, was hij gefrustreerd, ging hij meer drinken en kon hij geen relatie krijgen.

LASTIGGEVALLEN

De 41-jarige
in het najaar van 2015 meerdere vrouwen lastig. Stelselmatig betastte hij al zijn slachtoffers in het kruis.
Een van hen zou hij op de fiets hebben vastgegrepen en bij haar borsten, benen en kruis hebben gepakt. Een ander was zwanger toen zij werd aangerand. "Dat heeft het slachtoffer een ellendige zwangerschap bezorgd", vertelde de officier van justitie in de behandeling van de zaak op 16 juli, dit jaar.

ARRESTATIE

Agenten hielden de man op 7 december 2015 aan op de Amsterdamsestraatweg en voorkwamen daarmee een aanranding. Eerder randde hij twee vrouwen aan op de Steijnstraat (Muntkwartier) en de Douwes Dekkerstraat (Nieuw Engeland).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.