RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitvoerder voor verbreding A27/A1

PROVINCIE UTRECHT -

De verbreding van de A27/A1 wordt uitgevoerd door aannemerscombinatie 3Angle. In september tekenen de partijen het contract.

Het project bestaat onder meer uit de verbreding van de A1 tussen Eemnes en Bunschoten van twee naar vier rijstroken en de uitbreiding van de A27 tussen Utrecht Noord en knooppunt Eemnes, met in beide richtingen twee extra rijstroken.

Naast de wegverbreding is de aannemer vijfentwintig jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de wegen. Ook de aansluitingen Hilversum en Bilthoven worden aangepast.


GUNNEN

3Angle is een samenwerking tussen Heijmans, Fluor en 3i Infrastructuur. De afgelopen tijd waren nog twee andere partijen in de race voor het project. Rijkswaterstaat gaf dit afgelopen maand aan het project te gunnen aan 3Angle. De andere kanshebbers dienden geen bezwaren in en daarmee werd de voorkeur van Rijkswaterstaat definitief.

Naar verwachting starten de werkzaamheden begin 2017. Rond 2019 moet de verbreding klaar zijn.


RIJKSWEGEN

De beide rijkswegen zijn van groot belang voor de regio en voor het verkeer dat vanuit andere delen van het land naar de Randstad gaat. Rijkswaterstaat is ook bezig met het voorbereiden van de projecten A27/A12 (aanpassing Ring Utrecht) en de A28/A1 knooppunt Hoevelaken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -