Jongetje gereanimeerd na val in sloot Veenendaal

VEENENDAAL - In Veenendaal zijn de hulpdiensten maandagavond massaal uitgerukt naar de Sportlaan. Twee kinderen belandden daar in de sloot. Een van hen moest gereanimeerd worden en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Volgens de politie gaat het om twee jongetjes van 5 en 6 jaar oud. Eén jongetje maakt het naar omstandigheden goed, aldus de politie. De toestand van de 5-jarige is "zorgwekkend".

TRAUMAHELI

Op het ongeval kwamen meerdere hulpdiensten af, zoals een traumahelikopter, een duikteam van de brandweer, ambulances en de politie.
Het is nog onduidelijk hoe de kinderen in het water belandden. Dit wordt onderzocht door de politie. Die spreekt met getuigen.

SPORTSCHOOL

Verslaggever Martin de Wit sprak met de medewerker van de nabijgelegen sportschool LaVita die het drama zag gebeuren. "Twee kinderen speelden met een autoband langs het water. Toen de band het water inrolde gingen ze erachteraan." De medewerker rende samen met collega's naar buiten en wist één kind al snel uit het water te halen.
Uiteindelijk lukte het haar collega's om ook het tweede kind op de kant te krijgen. Hulpverleners hebben de jongen lang gereanimeerd. Vervolgens is het kind met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn precieze toestand is onduidelijk.

TERREIN

Bezoekers van het zwembad en de sportschool aan de Sportlaan konden lange tijd het terrein maar moeilijk afkomen. Daardoor ontstond een grote groep omstanders rond het water.
Onder de omstanders ging lange tijd het verhaal dat de kinderen al Pokémon Go spelend het water in zouden zijn gelopen. Ook de familieleden van de kinderen gingen daar enige tijd van uit. Volgens de medewerkers van de sportschool is dat dus niet het geval.

De politie over het drama in Veenendaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.