RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Spelende kleuter verdronken

1/8
VEENENDAAL - Een spelend jongetje (5) dat maandagavond in een kanaal in Veenendaal terechtkwam,
is overleden. Zijn 6-jarige vriend maakt het naar omstandigheden goed.

Rond 20.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat twee kinderen in De Grift zouden liggen bij de Sportlaan. Agenten gingen er met spoed heen. Ze zagen dat omstanders in het water stonden. Ze hadden de 6-jarige jongen uit Veenendaal al uit het water kunnen halen.

De 5-jarige jongen was onder water verdwenen. Er werd een lijn gemaakt, waarna het slachtoffer werd gevonden en op de kant werd gebracht. Agenten startten de reanimatie. Met spoed werd het jongetje naar een ziekenhuis gebracht. Daar is de jonge Veenendaler overleden.


AUTOBAND

"De jongens speelden met een autoband langs het water. Toen die de sloot inrolde gingen ze erachteraan", vertelt een medewerker van de nabijgelegen sportschool LaVita aan RTV Utrecht. De vrouw rende samen met collega's naar buiten en startte de reddingsactie.


POKEMON

In Veenendaal ging lange tijd het verhaal dat de kinderen al Pokémon Go spelend het water in zouden zijn gelopen. Ook de familieleden van de kinderen gingen daar enige tijd van uit. Volgens getuigen is dit dus niet het geval. Hoe de jongens precoes in het water zijn gekomen wordt nog verder onderzocht, zegt de politie, die ook op de hoogte is van het verhaal over de autoband.


TERREIN

Het ongeluk en de grootschalige inzet van hulpverleners trok heel veel bekijks. Bezoekers van het zwembad en de sportschool aan de Sportlaan konden lange tijd het terrein maar moeilijk afkomen. Daardoor ontstond een grote groep omstanders rond het water.


GEMEENTE

In Veenendaal is het nieuws hard aangekomen. Bij de sloot worden bloemen gelegd. De gemeente leeft mee met de nabestaanden en heeft veel waardering voor de omstanders en hulpverleners die bij reddingsactie betrokken waren. "Het is extra zwaar voor hen dat de afloop zo triest is. Sterkte", twittert wethouder Hollander.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht