Burgemeester Van Zanen moedigt Schippers aan in Rio

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht gaat naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij wil onder meer kijken naar sprintster Dafne Schippers.
Samen met zijn vriendin Simone reist hij naar Brazilië, zegt Van Zanen dinsdagavond in gesprek met het ZomerAvondgesprek van WNL op Radio 1. Hij gaat dus privé en niet in functie.
Van Zanen heeft net als bijna alle Nederlanders hoge verwachtingen van de Utrechtse Schippers. "Ik hoop dat ze eremetaal mee kan nemen, het liefst twee. Maar laten we eerst maar kijken hoe ver ze komt."

SCHIPPERS

Dafne Schippers komt in Rio in actie op de 100 en 200 meter sprint en de estafette. Ze geldt als grote favoriet voor de gouden medaille. De Olympische Spelen beginnen aanstaande vrijdag. Schippers komt vrijdag 12 augustus voor het eerst in actie.

SCHEIDING

In het interview met Radio 1 ging Van Zanen ook in op zijn nieuwe relatie. Onlangs verspreidde de gemeente Utrecht een officieel persbericht waarin werd aangekondigd dat hij scheidt van zijn vrouw Marian. Hij deed dat om geroddel te voorkomen.
"Ik vind het niet prettig voor mijn echtgenote en mijn kinderen en familie. Maar in mijn functie ontkom ik er niet aan dat er dingen over me geschreven worden", zegt Van Zanen in gesprek met WNL.
"Om dat voor te zijn heb ik in overleg met mijn echtgenote het bekendgemaakt om te voorkomen dat er wekenlang wordt gespeculeerd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.