Winkeliers slepen PostNL voor de rechter

AMERSFOORT - De Vereniging van Postwinkeliers en PostNL stonden woensdag tegenover elkaar in de rechtbank. De winkeliers met een uitgiftepunt voor pakketjes vinden de nieuwe vergoeding die ze krijgen per pakje te laag.
PostNL heeft per 1 juli de vergoeding verlaagd met 25 tot 40 procent, aldus brancheorganisatie Vereniging van Postwinkeliers (VVP). Het postbedrijf wil zelf geen percentage noemen. "Er zijn veel winkeliers die nu aangeven dat ze er beter mee kunnen stoppen omdat het meer geld kost dan dat het oplevert", vertelt Gert Koudijs van de brancheorganisatie.
Winkelier Martin Brussaard verwerkt in zijn winkel in Amersfoort tientallen pakketjes per dag. Hij ziet liever dat de vergoedingen blijven zoals ze waren. Hoeveel omzet het per maand scheelt, kan hij nog niet aangeven. Hij wil desondanks doorgaan met zijn uitgiftepunt. "Je trekt de klanten ermee naar binnen. Als iemand dan ook nog iets koopt bij mij is dat toch wel heel belangrijk."
De VVP vindt dat PostNL zijn machtspositie misbruikt om een korting door te drukken. Volgens de vereniging kunnen winkeliers er niet op inspelen en hebben ze geen andere keuze dan de verlaging te accepteren.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

Winkeliers slepen PostNL voor de rechter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.