Bunnik heeft nu 15.000 inwoners

BUNNIK - De gemeente Bunnik is de grens van 15.000 inwoners gepasseerd. Dat blijkt uit een inventarisatie die de gemeente regelmatig maakt. Dat betekent dat de gemeenteraad wordt uitgebreid van 15 naar 17 zetels.
De groei van het aantal inwoners was voorzien, zegt burgemeester Ostendorp. "Bunnik is een geliefde gemeente dicht bij de stad en met het Utrecht Science Park ernaast. Dat wij door de jaren heen groeien ligt dan ook voor de hand en was ook verwacht."
Bunnik heeft zijn maximum aantal inwoners nog niet bereikt, denkt Ostendorp. Hij verwacht dat het inwoneraantal in de gemeente uiteindelijk zal uitkomen op zo'n 17.500 inwoners. Meer inwoners wil hij niet. "Dit past prima bij de schaal die we als bestuur voor ogen hebben: dichtbij de mensen en niet te groot zodat het dorpse karakter van de dorpen ook echt overeind blijft."
De vorige mijlpaal van 14.000 inwoners werd bereikt in juni 2005. De gemeente Bunnik bestaat uit de dorpen Bunnik, Odijk en Werkhoven. De twee nieuwe raadsleden komen er na de verkiezingen in maart bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.