Maarssenaren pissig over 'balkon-gate'

MAARSSEN - Inwoners van Maarssen die deze week hun balkon niet meer mochten gebruiken vanwege instortingsgevaar zitten nog met veel vragen. Ze vinden dat de informatievoorziening te wensen overlaat.
Ook zijn sommige bewoners geïrriteerd dat ze door de herstelwerkzaamheden hun garage niet meer in en uit konden. De steigers van de aannemer stonden namelijk voor de deur.
Deze week kwam naar buiten dat eigenaren en huurders van 72 flats niet meer op hun balkon mochten vanwege een constructiefout. Een van de drie benodigde steunen bleek te ontbreken. Het gaat om vijftig jaar oude woningen in de Kuyperstraat, Schaepmanstraat en Troelstrastraat aan de kant van de Europalaan

INSPECTIE

Enkele maanden geleden was er al een inspectie van de balkons. De bewoners hoorden niets meer, tot afgelopen vrijdag. In de flats hing een brief van Portaal en VvE-beheer dat mensen hun balkon aan de voor- en achterzijde niet meer konden gebruiken.
"Het is niet heel raar dat de balkons niet stevig in elkaar zitten. Er rijden hier veel vrachtwagens rond en dat veroorzaakt trillingen en dus scheuren in de muren", zegt een bewoonster. "Een maandje of negen geleden belden er twee mannen aan. Ze maakten foto's van mijn balkon om de verroestingen en scheuren in kaart te brengen. Nu hoorde ik ineens dat ik er niet meer op mocht."

ONDUIDELIJK

Een aannemer heeft noodvoorzieningen aangebracht, maar het is voor de Maarssenaren nog steeds niet duidelijk of ze nu wel of niet gebruik mogen maken van hun balkon. "Ik weet het niet. Er zijn op enkele plekken wel stutpalen aangebracht en op andere locaties weer niet. Ik heb er verder totaal geen informatie over gehad", zegt een bewoonster.
Volgens woningbouwvereniging Portaal wordt er aan een tijdelijke oplossing gewerkt en kunnen de balkons daarna weer veilig gebruikt worden. Na de zomer moet er een definitieve oplossing komen.

Een gedupeerde bewoonster
Gestutte balkons

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.