RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Badmeesters vervolgen gaat te ver"

RHENEN - Het vervolgen van drie leraren en twee badmeesters voor de verdrinking van het Syrische meisje Salam (9) in Rhenen gaat te ver. Dat zegt advocaat Bram van Roo in de Leeuwarder Courant.

Hij was als raadsman betrokken bij een vergelijkbare zaak: de verdrinkingsdood van de 7-jarige Casper van Leeuwen in zwembad Merwestein in Nieuwegein. Net als Salam kwam hij om tijdens het schoolzwemmen. Dat was in 1998.

Het Openbaar Ministerie (OM) sleepte destijds het bestuur van de Lucasschool, waar Casper leerling was, en het zwembad voor de rechter. Betrokken badmeesters en leraren werden niet vervolgd. Van Roo trad op als advocaat van Merwestein. De school en het zwembad werden veroordeeld tot een (voorwaardelijke) boete wegens onvoorzichtig, onachtzaam en nalatig gedrag.


MENSELIJK

"De protocollen klopten niet. Daarom werden rechtspersonen vervolgd en geen individuen", zegt Van Roo in de krant. "Menselijkerwijs kun je beter rechtspersonen vervolgen dan een individu, zeker als die in dienst is van een rechtspersoon en geen leiding geeft", stelt de advocaat.

RTV Utrecht bracht deze week naar buiten dat het OM drie schoolleraren en twee badmeesters van zwembad 't Gastland in Rhenen wil vervolgen voor de verdrinkingsdood van Salam september vorig jaar. Hen wordt grove nalatigheid en dood door schuld verweten.

Eind augustus komt er een besloten zitting bij de rechter-commissaris waarin getuigen en deskundigen worden gehoord. Daarna wordt er besloten of er inderdaad vervolgd kan worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -