Trapongeluk Oudegracht 10 jaar geleden

UTRECHT - Zes augustus is het precies tien jaar geleden dat een houten trap instortte tijdens een concert op de Oudegracht. Daardoor kwam Freek Penning de Vries om het leven en raakten twintig mensen gewond. Er komt geen officiële herdenking maar de slachtoffers staan wel stil bij het drama.
Maneesha Sluyzer raakte zwaargewond tijdens het drama. "Ik kreeg de trap op mijn hoofd en heb dus een enorme klap gehad", zegt ze. "Zelf heb ik twee jaar lang gerevalideerd vanwege mijn nekklachten en daarnaast had ik een behoorlijk mentaal en emotioneel trauma."
Ook meerdere familieleden raakten gewond. Onder hen haar 30-jarige zwager Freek. Hij overleed drie dagen na het ongeluk. "We zijn natuurlijk door heftige tijden gegaan de afgelopen tien jaar, maar het is ook een dag die voor veel veranderingen heeft gezorgd."
In de afgelopen tien jaar hebben Sluyzer en haar familie het drama proberen te verwerken. En dat is behoorlijk gelukt. Het gemis van Freek zal nooit worden opgevuld, zegt Sluyzer, maar de slachtoffers hebben hun leven weer opgepakt. "Er is zoveel bijgekomen dat het leven een heel andere kleur heeft gekregen."
Sluyzer en haar familie staan zaterdag stil bij het drama, maar het zal geen droevige gebeurtenis worden. "De dag staat meer in het teken van een feestje", zegt ze. "We willen het leven vieren."
Er komt geen officiële herdenking bij het monument op de Oudegracht, laat de gemeente weten.

Maneesha Sluyzer over het trapongeval.
Reportage met beelden van het tragische trapongeval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.