MS Mode vraagt uitstel van betaling

UTRECHT - Kledingketen MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, heeft in Nederland uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft de directie van de onderneming, die in de provincie Utrecht 11 filialen telt, vrijdag bekendgemaakt.
Deze beslissing heeft vooralsnog geen gevolgen voor de activiteiten van MS Mode buiten Nederland, aldus het bedrijf. Alle winkels en de webshop van de verkoper van kleding voor 'curvy vrouwen' blijven open.
MS Mode kampte de laatste tijd net als veel andere winkelketens met moeilijke marktomstandigheden. Wat ook meespeelde was de zachte winter. Hierdoor heeft MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen moeten verkopen. MS Mode was niet bij machte om die tegenvaller op te vangen, ondanks dat vorig jaar nog een winst in de boeken werd gezet.

PARTIJEN

"Met het aanvragen van surseance krijgt het bedrijf tijd om mogelijkheden te onderzoeken om MS Mode weer gezond te maken en de operatie voort te kunnen zetten", verklaart de directie. De afgelopen weken zijn al diverse gesprekken gevoerd met partijen die geïnteresseerd zijn om de keten of onderdelen daarvan over te nemen. Die gesprekken zullen komende tijd worden voortgezet.
Bij MS Mode in Nederland werken 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.