Festival voor Amersfoortse baby met tumor

AMERSFOORT - Rebel uit Amersfoort is nog maar een half jaar oud en heeft een tumor in haar hersenen. Medicatie is er wel, maar voor een permanente oplossing moet ze in Amerika geopereerd worden. Daarvoor is 250.000 euro nodig. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen, hebben de ouders een festival georganiseerd.
Anne Marlijn Hauserer is de moeder van Rebel en herinnert zich de eerste weken na de geboorte nog goed. "Vrij snel na de bevalling begon Rebel onophoudelijk te huilen en dat heeft uiteindelijk 18 uur geduurd", vertelt ze.
"In het ziekenhuis zijn ze toen allerlei onderzoeken gaan doen, maar er werd niks gevonden. Na anderhalve week zijn we weer terug naar het ziekenhuis gegaan omdat ze op een gegeven moment begon te trillen."

FOTO

Na talloze onderzoeken ontdekten artsen in het WKZ wat er aan de hand was. "In een gesprek met de hoogleraar vertelden we dat Rebel eigenlijk een vrolijk kind is dat veel lacht. Daar vroeg hij op door, waarop we een foto lieten zien waarop ze breed lacht. Hij vertelde toen dat dit eigenlijk niet kon op die leeftijd."
De arts vertelde dat lachaanvallen typerend zijn voor een hypothalamus hamartoom, een aangeboren afwijking in de hersenen. Opereren is daarom noodzakelijk om op latere leeftijd te kunnen functioneren.

FESTIVAL

Het festival draagt de naam van het meisje en is bedoeld om geld in te zamelen voor de operatie. "Voor ons was het heel belangrijk om iets leuks te organiseren, ook voor Rebel om later op terug te kijken", zegt Hauserer. Er zijn optredens van onder meer Niels Geusebroek en de 3J's.
Het festival is op 24 september in de Prodentfabriek in Amersfoort en een kaartje kost 20 euro.

Moeder Anne Marlijn Hauserer over de inzamelingsactie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.