Werkstraf voor gewelddadige Ajax-fans

BREUKELEN/MAARSSEN - Twee Ajax-supporters die op het station in Breukelen een man met een Feyenoord-shirt hebben mishandeld, zijn veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur. Ook moeten zij een schadevergoeding van 600 euro betalen.
Het incident gebeurde op de dag dat Ajax gelijkspeelde tegen De Graafschap, waardoor PSV landskampioen werd. De mannen uit Maarssen en Houten stonden op het station toen zij een 20-jarige man zagen staan.
Het duo schold de Feyenoorder uit voor kakkerlak, trok hem zijn shirt van het lijf en sloeg en trapte op hem in. Het lukte de man om met zijn auto weg te rijden, maar daarbij werd er ook tegen zijn auto getrapt.

GEZIN

Ook een Rotterdams gezin met Feyenoord-shirts werd belaagd. De moeder werd uitgescholden en moest onder begeleiding van NS-personeel naar de auto worden begeleid. Een van de kinderen die verstandelijk beperkt is, raakte zo in paniek dat hij sinds die dag zijn Feyenoord-shirt niet meer durft te dragen.
Tijdens de zitting zei de 27-jarige verdachte uit Houten zich niet meer te herinneren wat hij had gedaan. De man had die middag veel alcohol op en het was niet zijn bedoeling om het shirt te stelen. De 33-jarige Maarssenaar ontkende de mishandeling.
De officier van justitie had ook een voorwaardelijke gevangenisstraf geëist, maar daar ging de politierechter niet in mee omdat de twee mannen hun baan verloren. De rechter vond dat het tweetal al voldoende was gestraft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.