Speciale verwendagen voor Werkhovense mantelzorger

WERKHOVEN - In Werkhoven worden mantelzorgers de komende tijd in het zonnetje gezet. Er worden drie speciale dagen georganiseerd om ze lekker te verwennen in de priorij Gods Werkhof.
Het is de bedoeling dat de mantelzorgers tot rust kunnen komen en kunnen praten met mensen die in hetzelfde vaarwater zitten. "Vaak hebben ze zware taken op zich gekregen, waar ze zelf niet om gevraagd hebben. En vaak ook niet op toegerust zijn. Maar soms gaat het hun krachten te boven", aldus Mieke Tollenaar van Gods Werkhof.

ZORGTAAK

Tollenaar merkt de laatste tijd dat er steeds meer zorgtaken bijkomen voor mantelzorgers. Volgens haar ligt overbelasting daarom op de loer. Tollenaar: "Soms zijn mantelzorgers in de zestig en zorgen ze bijvoorbeeld voor hun 90-jarige vader of moeder. En dat is heel zwaar."
Op de verwendagen kunnen mantelzorgers verschillende workshops volgen. Ook kunnen ze genieten van een klein concert. "Maar het belangrijkste is dat ze doen waar ze zin in hebben. Als ze drie dagen willen slapen is het ook goed", aldus Mieke Tollenaar van Gods Werkhof.

Priorij Gods Werkhof is klaar voor de mantelzorgers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.