Taxichauffeurs nog ontevreden over plek Jaarbeursplein

UTRECHT - Utrechtse taxichauffeurs zijn nog niet tevreden met de plek die ze begin juli toegewezen hebben gekregen op het Jaarbeursplein. Klanten moeten volgens de chauffeurs nog te ver lopen. Ze willen een vereniging oprichten om zo een betere standplaats af te dwingen.
Tientallen taxichauffeurs kwamen begin juli in opstand omdat ze niet dichtbij Utrecht Centraal mochten parkeren. De bussen stonden onder en voor het station, maar voor de taxi's was geen plek.
Na een gesprek met de gemeente werden stewards ingezet en kregen de taxi's een nieuwe plek toegewezen. Ook die is vrij ver weg, zegt taxichauffeur Tim Vermeer. "Het station is gigantisch in Utrecht. Eer dat mensen bij de uitgangen zijn, zijn ze al bekaf. En dan moeten ze ons ook nog proberen te vinden."
De chauffeurs staan nu aan de rand van het Jaarbeursplein tegenover het NH Hotel. Vermeer zou graag een plekje willen onder Utrecht Centraal bij de bussen. "Maar dat wordt nu toe tegengehouden. De reden daarvoor is mij onduidelijk." Hij denkt niet dat taxi's een concurrent van de bussen zijn. "Een toerist met vier koffers stapt toch niet de bus in?"

ONDERNEMERS

Er is al een vereniging voor taxichauffeurs, maar die voldoet niet, zegt Vermeer. "Die vereniging is ooit opgericht door ondernemers. Als individuele chauffeur heb je daar niets te zoeken", zegt hij. Volgens hem wordt niets op papier gezet en kan daarom niet worden teruggezocht wat er is afgesproken. Ook wordt nauwelijks informatie gedeeld, zegt Vermeer.
Vermeer en zijn medestanders willen daarom een nieuwe vereniging oprichten die als gesprekspartner kan dienen bij de gemeente, maar ook kan overleggen met onder meer NS, ProRail en de Jaarbeurs.
Na de zomer, als iedereen van vakantie terug is, komt er een oprichtingsvergadering, zegt Vermeer. Hij hoopt op zo'n 200 leden, ongeveer de helft van alle taxichauffeurs in de stad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.