Vliegtuigkaper dreigde met bom bij Tour in Utrecht

UTRECHT - Een Utrechter (58) zou vorig jaar hebben gedreigd een bom af te laten gaan tijdens de Tour de France in Utrecht. Ook was hij van plan zuur op wielrenners te gooien. De man is een bekende van justitie: hij kaapte eerder een vliegtuig en gooide zuur over de Nachtwacht.
Paul G. staat aanstaande maandag voor de rechter in Utrecht. Hij zou zijn plannen ruim een week voor de Tourstart hebben verteld aan een wijkagent. Hij wilde het wielerevenement naar eigen zeggen "boycotten".
De man wordt er verder van verdacht dat hij vuurwapens in elkaar knutselde. Hij was in het bezit van een zelfgemaakt pistool en patronen.

KAPING

In 1978
G. een KLM-vliegtuig boven het Spaanse eiland Mallorca. Na ruim twee uur werd hij overmeesterd door passagiers en een stewardess. Bij de kaping gebruikte G. een plastic neppistool. Hij zat destijds al in een psychiatrische inrichting.

NACHTWACHT

Een aantal jaar later ging hij opnieuw in de fout. Hij
in 1990 zwavelzuur over Nederlands beroemdste schilderij De Nachtwacht in het Amsterdamse Rijksmuseum.

RECHTSZAAK

Bij de rechtbank is een verzoek ingediend om de zaak van aanstaande maandag achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Of de rechter het verzoek honoreert wordt bij de start van de zaak pas bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.