RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moord Sandra García Geraldino voor de rechter

UTRECHT -

De rechtbank in Utrecht buigt zich vandaag over de zaak Sandra García Geraldino. Ze komt eind juli 2015 vanuit Spanje naar Nederland om met haar ex Silvester L. te praten. Daarna wordt niets meer van de vrouw vernomen. Ze wordt als vermist opgegeven en de politie start zoekacties.

Na twee weken wordt het lichaam van de vrouw gevonden. Een speurhond van de stichting Signi Zoekhonden slaat aan bij de bosjes bij de J.M. De Muinck Keizerbrug in Utrecht. L. is dan al opgepakt. Hij zwijgt en ontkent iets met de moord op zijn van oorsprong Dominicaanse ex-partner te maken te hebben.

Ontkenning of niet, het Openbaar Ministerie gaat de zaak met vertrouwen tegemoet. "Op basis van de onderzoeksresultaten denkt het OM zeker te kunnen bewijzen dat de verdachte verantwoordelijk is voor haar dood", zegt persofficier Roland de Kruijk tegen RTV Utrecht.


BEWIJS

Advocaat Jan Boone ziet dat anders. Volgens hem is er te weinig bewijs. Boone is boos op de rechters die maar twee, in plaats van vier, speurhondenbegeleiders wil laten horen. Boone wilde de rechtbank wraken maar dat was vergeefs.

Ook wilde Boone dat zijn cliënt de rechtszaak op vrije voeten zou mogen afwachten, maar ook daarin kreeg hij niet zijn zin. L. zit een jaar na de vondst van zijn ex-partner nog steeds in voorarrest.


VRAGEN

De familie van García Geraldino hoopt dat de rechtszaak veel vragen gaat beantwoorden, want ze weten nog steeds niet waarom de vrouw is omgebracht.

De familie van de vrouw hoopt ook dat ze door de zaak de voogdij krijgen over de twee jonge kinderen van het stel. Die verblijven momenteel bij de ouders van L.


STRAFEIS

De rechtbank van Utrecht heeft de hele dag uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. Het Openbaar Ministerie komt vandaag ook met een strafeis.

De zaak wordt op de voet gevolgd door verslaggevers Caroline Geijsman en Rik Dogger.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -